czyli z tego wynika ze z tej ciszy wnioskujemy iż % nie będzie :diabelski_usmiech
Gdzie zainstalować?
Zwiń
X
-
Re: Gdzie zainstalować?
Zamieszczone przez asdfgMam octavia 2 fl i antena Sirio 145 ml. Gdzie umieścić antenę? dachu lub w bagażniku? masz jakieś zdjęcia gdzie dokładnie? Dodatkowo i spravit trzeba dostroić PSW.
Dziękuję bardzo, przepraszam za polską.Daniel
Komentarz
-
-
szkoda anteny ...czasem radio tez sie przydaje ) nad lampka co oswietla kabine walnalem dziure w dachu kable poszly pod podsufitka i pod tym co przy szybie jest a potem pod tapicere weszly i cisza :P tylko do dziury warto poszukac dobrego specjaliste by nie cieklo :P jak nie bedzie padac jak wyjde to zrobie foto tylko ze OI ale to roznicy raczej nie robi
Komentarz
-
-
ja swoją woziłem na środku dachu na magnesie. ale po tym jak mi spadła przy mijaniu tirolota przy 140 to podziękowałem i mam ją przykręconą do klapy bagażnika.
postaram się fotkę wrzucić, może dzisiaj komórką cyknę... i od kiedy tak jest to śmigam ile chcę i się nie martwię że przy 197 mi spadnie...Nie polemizuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem...
mój szkodnik
Komentarz
-
-
Muszę przyznać,że macie dosyć dramatyczne przeżycia, ja swoją ML145 woziłem na magnesie na dachy,właśnie około 20cm od orginalnej anteny i nigdy mi jej nie zwiało a rekord prędkości z nia to ponad 200 :twisted:
zresztą w obecnej też mam tak zamontowana antenę :roll:NajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!
Komentarz
-
-
obiecane fotki:
Nie polemizuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem...
mój szkodnik
Komentarz
-
-
Takie może OT jak kiedyś miałem sedana to czytałem aby nie instalować anteny na klapie bagażnika tylko na dachu aby antena była nad głowami? Nie wiem ile w tym prawdy ale woziłem na dachu
Zawsze na magnes i nigdy nic nie spadło nawet przy >180km/h
Zawsze też zakładam po lewej na samym końcu dachu przy bagażniku żeby się kable po dachu nie walały
Swoją drogą kiedyś mi ktoś wytłumaczył że jak z tyłu dachu po lewej mam to lepszy zasięg mam do tyłu po lewej, żeby mieć do przodu antena musiała by być z przodu. Dlatego środek jest niby optimum na wszystkie strony.
Podobno też jak się przyczepi na wzmocnieniu dachu to łatwiej/lepiej zestroić
Jeśli coś kręce to poprawcie
Komentarz
-
-
z tego co mi wiadomo to masz rację - im wyżej jest szczyt anteny tym lepiej wieje. przy mojej długości 145 te 30 cm uważam że nie robi różnicy, mi w każdym razie styka (oczywiście po zestrojeniu anteny do nowego kabla).
uprzedzając komentarze w stylu po co kupiłeś taką długą skoro i tak ją 'skracasz' mocowaniem na klapie, odpowiadam: antenę już miałem, radyjko zresztą też, szkodnik był potem; na chwilę obecną nie widzę potrzeby inwestowania w nową.
a tak BTW - pstryknąłem jeszcze fotki tego co mi zrobiła 145 na dużym magnesie przy mijance z tirem przy 140:
Nie polemizuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem...
mój szkodnik
Komentarz
-
-
dopóki coś z przeciwka go nie zwieje...
ok, już kończę to jęczene... pecha miałem...Nie polemizuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem...
mój szkodnik
Komentarz
-
Komentarz